Studiu. 40% din clienţii băncilor dau ”mici atenţii” bancomatelor, sperând la comisioane mai mici

Studiu. 40% din clienţii băncilor dau ”mici atenţii” bancomatelor, sperând la comisioane mai mici

Obiceiurile comuniste dispar greu. Un studiu arată că 40% din români apelează la mici atenţii chiar şi în relaţia cu bancomatele, în speranţa că vor obţine comisioane mai mici. Atitudinea e un reflex al românilor, care asociază bancomatul cu un ghişeu, iar ei au fost obişnuiţi că la ghişeu trebuie să dai mereu câte ceva dacă vrei să ţi se rezolve problema.

Potrivit studiului, nici nepotismul nu a dispărut. Există clienţi care vin la bancomat cu o rudă sau un prieten, ca să-l recomande bancomatului, să-i dea şi lui comisioane mai mici, folosind texte de genul: “Ştiţi, e băiat bun. V-a adus şi el nişte cafea, o vişinată, nişte caltaboşi. Vă rog eu să aveţi toată disponibilitatea, că şi noi dacă aveţi vreodată nevoie vă servim cu cea mai mare plăcere”.

Tehnicienii care se ocupă de bancomate spun că se întâmplă des să găsească ciocolăţi sau pungi de cafea îndesate în bancomate. “Am găsit chiar şi un cartuş de ţigări. Ce sens are? Eu m-am mutat cu salariul la ING şi la bancomat nu plătesc comisioane nici pentru retragere şi nici pentru interogare sold, de exemplu”, susţine Victor T, care are salariul la ING.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

1 iunie 2016 11:15
Citește mai mult despre: bancomat comision

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult