Isteria se repetă – Retrospectiva lunii ianuarie

4 ianuarie

1643 – Se naşte Isaac Newton. El a descoperit gravitaţia la masa de revelion, când i-a căzut unui purcel de lapte mărul din gură.

5 ianuarie

1848 – Se naşte scriitorul bulgar Hristo Botev. El a fost implicat în mai multe scandaluri mondene alături de prietena lui, Bianca lui Botev.

6 ianuarie

1412 – Se naşte Ioana d’Arc. Ea era foarte frumoasă, arză-o-ar focul. Ioana d’Arc era poreclită şi Fata cu părul de foc.

7 ianuarie

1985 – Se naşte Bănel Nicoliţă. Încă de mic copil, el era plin de energie, alerga cât era ziua de lungă şi mai făcea şi faza de apărare.

10 ianuarie

49 î. Hr. – Iulius Ceasar traversează Rubiconul şi ocupă Roma. Adversarii lui au plecat din Roma, hotărând ca pe moment să nu-i dea cezarului să zacă.

11 ianuarie

1893 – Paul Gauguin se căsătoreşte cu o tahitiancă de 13 ani. Practic, ea a fost o fată de culoare în viaţa lui.

12 ianuarie

1866 – Moare Aron Pumnul. Adresa lui de mail era pumnul aron yahoo.com.

14 ianuarie

17 î.Hr. – Moare poetul Ovidiu. Aşa i-a trebuit dacă a venit pe litoralul românesc în loc să meargă la bulgari. Se pare că hotelierii au luat şi pielea de pe el. Mulţi spun totuşi că a murit de foame, aşteptând comanda.

17 ianuarie

1942 – Se naşte Muhammad Ali. La naştere, din cauză că nu putea să stea în picioare, medicul l-a numărat.

18 ianuarie

1968 – Marin Sorescu publică piesa Iona. Se pare că primul volum de teatru al lui Marin Sorescu a fost vândut pentru piese.

21 ianuarie

1950 – Moare scriitorul britanic George Orwell. Medicul a refuzat să-l mai trateze după ce pacienţii din salon l-au ameninţat: “Orwell, ori noi!”

23 ianuarie

1783 – Se naște scriitorul francez Stendhal. El a fost pasionat de Stendhal comedy, în special de umorul roșu și negru.

24 ianuarie

1905 – Se naşte actorul Grigore Vasiliu Birlic. El este fondatorul celebrului site Birleaks.

26 ianuarie

1918 – Se naşte Ceauşescu. El a devenit un mare mahăr in industria asigurărilor, pentru că îţi asigura tot: casă, maşină, loc de muncă.

27 ianuarie

1936 – Se naşte Florin Piersic. La 5 minute după naştere, Florin Piersic a început să povesteasca: “Să vă spun una cu Szobi Cseh. Eram prin luna a şasea, filmam pentru o radiografie…”

31 ianuarie

106 – Se încheie reconstrucţia podului de peste Dunăre, al lui Apolodor din Damasc. La inaugurare, Mircea Badea a izbucnit: “Aşa suntem noi, romanii, inaugurăm 100 de metri de pod. Păi dacii fac poduri de zeci de kilometri, între Turda şi Gilău.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
3 februarie 2011 12:02

Alte articole

Vezi mai mult