Isteria se repetă – Retrospectiva lunii ianuarie

4 ianuarie

1643 – Se naşte Isaac Newton. El a descoperit gravitaţia la masa de revelion, când i-a căzut unui purcel de lapte mărul din gură.

5 ianuarie

1848 – Se naşte scriitorul bulgar Hristo Botev. El a fost implicat în mai multe scandaluri mondene alături de prietena lui, Bianca lui Botev.

6 ianuarie

1412 – Se naşte Ioana d’Arc. Ea era foarte frumoasă, arză-o-ar focul. Ioana d’Arc era poreclită şi Fata cu părul de foc.

7 ianuarie

1985 – Se naşte Bănel Nicoliţă. Încă de mic copil, el era plin de energie, alerga cât era ziua de lungă şi mai făcea şi faza de apărare.

10 ianuarie

49 î. Hr. – Iulius Ceasar traversează Rubiconul şi ocupă Roma. Adversarii lui au plecat din Roma, hotărând ca pe moment să nu-i dea cezarului să zacă.

11 ianuarie

1893 – Paul Gauguin se căsătoreşte cu o tahitiancă de 13 ani. Practic, ea a fost o fată de culoare în viaţa lui.

12 ianuarie

1866 – Moare Aron Pumnul. Adresa lui de mail era pumnul aron yahoo.com.

14 ianuarie

17 î.Hr. – Moare poetul Ovidiu. Aşa i-a trebuit dacă a venit pe litoralul românesc în loc să meargă la bulgari. Se pare că hotelierii au luat şi pielea de pe el. Mulţi spun totuşi că a murit de foame, aşteptând comanda.

17 ianuarie

1942 – Se naşte Muhammad Ali. La naştere, din cauză că nu putea să stea în picioare, medicul l-a numărat.

18 ianuarie

1968 – Marin Sorescu publică piesa Iona. Se pare că primul volum de teatru al lui Marin Sorescu a fost vândut pentru piese.

21 ianuarie

1950 – Moare scriitorul britanic George Orwell. Medicul a refuzat să-l mai trateze după ce pacienţii din salon l-au ameninţat: “Orwell, ori noi!”

23 ianuarie

1783 – Se naște scriitorul francez Stendhal. El a fost pasionat de Stendhal comedy, în special de umorul roșu și negru.

24 ianuarie

1905 – Se naşte actorul Grigore Vasiliu Birlic. El este fondatorul celebrului site Birleaks.

26 ianuarie

1918 – Se naşte Ceauşescu. El a devenit un mare mahăr in industria asigurărilor, pentru că îţi asigura tot: casă, maşină, loc de muncă.

27 ianuarie

1936 – Se naşte Florin Piersic. La 5 minute după naştere, Florin Piersic a început să povesteasca: “Să vă spun una cu Szobi Cseh. Eram prin luna a şasea, filmam pentru o radiografie…”

31 ianuarie

106 – Se încheie reconstrucţia podului de peste Dunăre, al lui Apolodor din Damasc. La inaugurare, Mircea Badea a izbucnit: “Aşa suntem noi, romanii, inaugurăm 100 de metri de pod. Păi dacii fac poduri de zeci de kilometri, între Turda şi Gilău.”

Scris de TNR
3 februarie 2011 12:02

Alte articole

Vezi mai mult