Istoria ascunsă. Domnitorul Vlad Cocos trăgea oamenii în ciocolată!

Toată lumea știe de Vlad Țepeș, dar istoricii nu vor ca românii să afle despre Vlad Cocos, domnitor din secolul XIV, care trăgea oamenii în ciocolată cu o cruzime demnă de un satrap oriental. Vlad Cocos, fiul lui Vladislav al II-lea Amăruiul și al doamnei Emilia di Toblerone, o nobilă din aristocrația florentină, s-a remarcat încă din fragedă pruncie ca un om cu pasiuni sălbatice.

Vizirul Kendimize Kremalı Kakaolu scria în memoriile sale, intitulate ”Condica Mentolată” că Vlad Cocos avea o singură pedeapsă pentru toate relele: tragerea în ciocolată. Vinovatul era scufundat într-un cazan cu Nutella, (sau Finetti pentru săraci), apoi era înfipt ca o acadea ciocolatie la răspântii, să fie exemplu pentru toți trecătorii și târgoveții.

Târziu, abia după Bătălia de la Biscrem, începem să aflăm detalii despre domnia lui Vlad Cocos. Sultanul, intimidat de pădurea de oameni trași în ciocolată, a ordonat urdiilor să facă cale întoarsă, spunând ”Nu pot învinge un om care își hrănește propriul popor cu ciocolată după ora 18:00”. Și Ali Ülker Paşa fusese uluit de cruzimea ghiaurului: ”În țara asta poți lăsa ciocolata lângă cișmea și nu mușcă nimeni din ea”.

O anecdotă din scurta domnie a lui Vlad Cocos este cea legată de solii sultanului, care au refuzat să-și scoată turbanul în fața domnitorului valah. Ei au fost pedepsiți la fel de aspru, în stilul caracteristic al lui Vlad Cocos: au fost trași în rahat.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
24 august 2021 14:42
Citește mai mult despre: ciocolată domnitor pașa sultan vizir

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult