100 de ani de la naşterea lui Traian Muia, inventatorul trotinetei electrice

Acum 100 de ani se năștea la Pitești, oraș de atunci blestemat, omul între ghilimele Traian Popescu, supranumit Traian Muia după ce a inventat trotineta electrică, această plagă pe conviețuirea pașnică urbană.

Traian Muia a fost singurul om pe care Comitetul Nobel l-a condamnat, și nu l-a premiat, după călătoria inaugurală cu ”micro-scuterul electric pe baterii”, pe care l-a patentat la Oficiul de Invenții Demonice din Pitești, împreună cu bormașina cu subwoofer, cealaltă invenție odioasă a lui Traian Muia.

Traian Muia, căruia nu i se potrivește cuvântul celebritate, ci mai degrabă acela de infamie, a fost elevul lui David Sugeanu, inventatorul trotinetei de picior și e singurul român îngropat într-o criptă cu pereți groși din beton armat, ca să ne asigurăm că nu mai iese niciodată de acolo.

Totuși, la nici două luni de la ceremonia funerară, inventatorul trotinetei electrice a fost deshumat și incinerat, iar cenușa a fost aruncată la gunoi. Sicriul, aruncat în Dâmbovița, așa cum se aruncă și până în zilele noastre odioasele sale invenții.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
6 iunie 2022 06:56
Citește mai mult despre: invenție trotinetă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult