documentar_lumea_insectelorDiscovery Channel a încheiat un contract cu CFR, prin care a cumpărat o locomotivă, necesară unor filmări cu încetinitorul pentru un documentar despre fascinanta lume a insectelor.

"Această locomotivă este ideală pentru nevoile noastre. În primul rând ne putem apropia pe nesimţite de insectele pe care dorim să le filmăm, apoi putem să ne deplasăm cu o viteză comparabilă cu a lor, de sub 2 metri pe oră, cât e viteza maximă a unei locomotive româneşti", susţine Freddy Maggot, producătorul emisiunii Lumea Insectelor.

Echipa de filmare Discovery se declară extrem de mulţumită de locomotivă, pe care au luat-o la un preţ foarte bun, scutind investiţii de milioane de Euro în camere video performante.

"2000 de Euro a fost şpaga la portar să intrăm în Ministerul Transporturilor, am mai dat 4-5.000 pe la diverşi secretari de stat. Locomotiva in sine am cumpărat-o cu 200 RON. Am avut noroc că nu există ministru, altfel probabil ne costa mult mai mult", a mai declarat Freddy Maggot.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Ionut | Thursday, 15.08.2013 10:18 IT & Știința

National Cinematografic