om_stiinta_galatiUn savant gălăţean a descoperit un dispozitiv prin care poate capta energia eliberată de seismele frecvente din judeţ pentru autovehiculele de transport în comun, mai plecis pentru troleibuze.

"Seismul curbează continuumul spaţio-temporal, iar noul meu echipament de pe troleibuze captează acest potenţial, exploatându-l prin transformarea în viteză pură", declară Filimon Gherţu, savant gălăţean.

Potrivit savantului, un astfel de dispozitiv a fost montat pe un troleibuz experimental, cu care au gălăţenii au avut rezultate foarte bun, reuşindu-se atingerea vitezei de 50 km/h în localitate şi chiar trecerea unei căi ferate fără a fi lovit de tren.

"Teoretic cu acest sistem putem trimite un troleibuz pe lună, sau chiar în altă galaxie, pentru că la cutremur se eliberează o cantitate imensă de energie cinetică", spune Filimon Gherţu.

Savanţii gălăţeni sunt mândri de invenţie şi susţin că savanţii brăileni crapă de ciudă că ei nu au seisme în judeţ, acest lucru demonstrând încă o dată superioritatea Galaţiului în faţa Brăilei.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 17.10.2013 15:53 IT & Știința

National Cinematografic