crenvursti_mustar_recordProducătorii de crenvurşti din România au intrat în Cartea Recordurilor, după ce analizele au demonstrat că crenvurştii româneşti conţin mai puţină carne decât muştarul de masă obişnuit.

"Am analizat un borcan de muştar şi un pachet de crenvurşti. La muştar erau urme de proteină animală, de la linia de îmbuteliere, însă la crenvurşti am găsit doar celuloză, E-uri şi foarte multă apă. Chiar nu ştim cum au reuşit. Asta demonstrează inventivitatea românului şi geniul său în afaceri", relatează Mike Clepton, oficial Guiness Book.

Studiile independente arată că un crenvurşt românesc este mai pur din punct de vedere biologic decât apa distilată şi, datorită conţinutului mare de apă, poate fi consumat inclusiv în scopul hidratării.

"În loc de 2 litri de lichide, puteţi consuma 2 kilograme de crenvurşti, rezultatul e în principiu acelaşi", susţine Decebal Popescu, microbiolog român.

Studiul face lumină şi în privinţa unui mare mister culinar: până acum, nimeni nu ştia de ce când consumaţi fără muştar, crenvurştii "pierd" gustul de carne.

Scris de Ionut | Wednesday, 13.11.2013 15:06 IT & Știința

National Cinematografic