telefon_disc_android_romanescDupă ce a stat aproape 30 de ani în faza de dezvoltare şi cercetare, primul telefon românesc complet digital a fost lansat ieri, cu multă pompă, în cadrul centrului expoziţional Romexpo. "Era momentul să intram şi noi în rând cu lumea", a declarat şeful echipei R&D care a lucrat la telefon.

Acesta va fi un model clasic, cu disc, pentru a folosi la maxim funcţia de touch and slide a sistemului Android. Deoarece s-a folosit prima versiune a sistemului, 1.0 Failure, telefonul nu are Google Play instalat, toate aplicaţiile urmând a fi adăugate manual. "Utilizatorul va merge la Obor sau la Electronica, va cumpăra tranzistorul necesar şi acesta va fi adăugat la telefon de unul din service-urile noastre autorizate, cu letcon, fludor şi pastă decapantă", spun creatorii dispozitivului.

Telefonul este destinat pieţelor emergente, cum ar fi Uganda, Mali sau Botoşani. Dacă se va dovedi un succes, compania bucureşteană intenţionează lansarea unei versiuni mult îmbunătăţite, cu Android 2.0 şi ecran cu cristale lichide.
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Eftimie | Monday, 20.01.2014 17:38 IT & Știința

National Cinematografic