incepator_oglinda_controloriUn studiu efectuat în colaborare cu Poliţia Rutieră relevă că una din principalele cauze de neatenţie din partea şoferilor începători din România e că aceştia se uită mereu în retrovizoare, ca să vadă dacă nu cumva sunt controlori în maşină.

Obişnuiţi cu RATB-ul, ce să le faci. Nu poţi învăţa unul care a circulat toată viaţa cu preorăşeneasca să nu se mai uite în spate, nici măcar în maşina lui", spune Robert Acrişor, comisar rutier.

Românii începători au ticuri şi reflexe din perioada în care deplasarea cu un automobil era întotdeauna ceva ilegal: de fiecare dată când văd un om îmbrăcat cu o jachetă neagră trag brusc de volan, speriaţi, iar înainte să urce în propria maşină se uită suspicioşi în jur, atenţi după oameni cu ecuson.

Studiul arată că unii şoferi începători au forme foarte grave de sindrom RATB: opresc maşina fără motiv în toate staţiile de autobuz sau troleu de pe marginea drumului.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Ionut | Sunday, 16.02.2014 10:48 IT & Știința

National Cinematografic