placi_tectonice_moldovaVisul de aur al buzăuanilor, separarea de Moldova, pare să nu mai fie imposibil. Savanţii spun că în 2 milioane de ani deplasarea plăcilor tectonice va alipi Buzăul la Muntenia. Oficialii din judeţ spun însă că ar trebui făcute şi nişte planuri pentru stoparea deplasării plăcilor.

"Eu zic să nu ne pripim cu alipirea la Muntenia. În primul rând, nu ştim ce presupune. Poate cârnaţii de Pleşcoi îşi vor pierde gustul extrem de picant, ceea ce ar duce la scăderea vânzărilor şi falimentarea judeţului", spune Robert Acrişor, prefect de Buzău.

Savanţii spun însă că deplasarea e inevitabilă: "Vulcanii noroioşi vor continua să arunce noroi, iar Buzăul încet-încet se va distanţa de Vrancea şi va ieşi din Moldova. Ca idee, în 2 milioane de ani va fi pe unde e Mizilul acum, primul oraş cum ieşi din judeţul Buzău şi implicit din Moldova", declară Gelu Păun, de la Institulul de Fizica Moldovei.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Ionut | Thursday, 13.03.2014 12:43 IT & Știința

National Cinematografic