savant_retardatUn bucureştean inventiv a reuşit să scape de întârzierile zilnice la serviciu, construind pe cont propriu o maşinuţă cu care poate alerga după troleu, putând să-l prindă după maxim 2 staţii. Inventatorul spune că oricine poate realiza o astfel de maşină, cu condiţia să fie deştept, lucru care în ţara noastră duce probabilitatea către zero.

"Până acum o săptămână riscam să fiu dat afară din cauză că pierdeam troleibuzul. Când ajungeam la muncă se distribuiseră deja proiectele interesante, iar eu eram nevoit să o ard aiurea pe lângă aparatul de cafea, unde spuneam glume tuturor celor care treceau pe-acolo, sau fumam 2-3 pachete de ţigări pe balconul firmei. Era nasol", spune Victor R, autorul invenţiei.

Folosind doar 4 rulmenţi, o cutie de marmeladă şi un ghidon de trotinetă, Victor R a reuşit să construiască ceea ce inginerii de la Mioveni numesc "Dacia viitorului". Inventatorul susţine că maşinăria poate prinde chiar şi un tramvai, însă trebuie adaptată cu roţi de vagonet.

Scris de Ionut | Monday, 26.05.2014 21:12 IT & Știința

National Cinematografic