30 de ani de la înfiinţarea internetului. Începând de ieri dischetele au ieşit din garanţie!

În atenţia tuturor celor care ştiu ce sunt floppy diskurile! Întrucât internetul a împlinit ieri 30 de ani, aceasta a fost şi data limită pentru garanţie la dischetele de 3,5 inci. Din acest moment, dacă nu aveai backup pe un zipdrive şi nu ţi-ai încuiat bine cutia cu floppy diskuri, rişti să pierzi cele două poze de la banchetul de clasa a opta pe care le ţineai stocate pe dischete.

Veştile sunt şi mai proaste pentru persoanele care încă deţin dischete de 5,25 inci, care au ieşit din garanţie în 2009 şi nu mai există piese de schimb, precum arcul de carcasă, care “dacă s-a rupt e dezastru, trebuie să ţii capacul dischetei deschis cu mâna în floppy drive şi te arde cititorul la degete”, spune Mircea, inginer de programare computerizată la Institutul de Mufe şi Dischete din Calafat.

Mulţi români spun că termenul ar fi trebuit prelungit măcat cu 20 de ani: “Dacă ţi se strică Warcraft II, ce faci? S-a terminat, nu mai poţi să te joci decât online, sau cu emulatorul de Windows 95. Eu am BioForge pe 3 dischete şi a doua are un defect. Am sunat la Origin Systems şi îmi intră faxul, sunt în depresie. Cât să mai stau pe Tetris?”, spune Marian, un alt pasionat de jocuri din anii ‘90.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
13 martie 2019 13:27
Citește mai mult despre: dischete internet

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult