A apărut autobuzul inteligent. Nu te lasă să cobori cu mai multe portofele decât aveai la urcare

Gândit pentru Europa de Est, autobuzul inteligent produs de firma germană MAN are încorporat la fiecare ușă senzori de portofel și monitorizează exact câte persoane au urcat cu câte portofele. În momentul când un călător încearcă să coboare din autobuz cu mai multe portofele față de cât a avut la urcare, ușile mijlocului de transport se blochează și mașinăria nu mai pornește. 

„Inițial senzorii de portofele detectau doar persoanele de culoare și ni s-a atras atenția că această abordare este una rasistă. Am revenit la proiectare și am introdus alte date în sistem, pornind de la un adevăr general valabil conform căruia toți românii sunt hoți, nu doar țiganii români”, a declarat Tadeus Holstein, președintele diviziei cercetare de la MAN.

Autobuzul va fi testat pe câteva linii în capitala României urmând ca, dacă sistemul se dovedește unul eficient, acesta să fie implementat și pe alte mijloace de transport cum ar fi metrou, lift sau avion. „Momentan trebuie să rezolvăm o problemă de volum, cum să facem atunci când se vor bloca toate ușile autobuzelor dotate cu acest sistem, având în vedere că jumătate din călătorii pe RATB sunt hoți de buzunare iar restul pensionari”. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

24 octombrie 2017 16:53
Citește mai mult despre: autobuz portofele

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult