Gata, putem sărbători oficial Centenarul! Pentru că nu o paradă militară poate da startul unui Centenar, ci abia momentul în care este lansată o băutură în cinstea lui. Iar acest măreț lucru toccmai s-a înfăptuit, odată cu lansarea pălincii Centenar, o băutură așa cum ar trebui să fie mai multe, de 100 de grade.

palincade102grade.jpg ”Nu există sărbătoare românească fără băutură, să fim serioși. Iar o paradă nu ține de sete”, explică Decebal Popescu, cercetător-șef al Institului de Cercetare Avansată a Prunei din Zalău. ”Așa că am creat ceva special, pălinca Centenar. Și dacă tot ne ținem ziua națională în decembrie, am făcut-o de 100 de grade, să ne încălzim eficient de la ea.”

Mare atenție, însă, când deschideți sticla de Centenar! ”Pălinca noastră este extrem de volatilă, astfel că trebuie consumată imediat ce-ați deschis-o”, avertizează Decebal Popescu. ”Așa că ar fi bine să fiți cu cineva când o beți, ca să nu se evapore aiurea. Preferabil, beți-o cu un ungur, că și pentru ei e Centenar, nu doar pentru români.”

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Calin | Saturday, 01.12.2018 13:06 IT & Știința

National Cinematografic