A apărut prima revistă SF 100% românească: Restanţierii Spaţiului

Sunt o trupă de aventurieri români năzdrăvani și străbat curenții spațiului teleportându-se dintr-o galaxie în alta într-o navă sub formă de lift, plină de afişe galactice, de genul ”Nu mai lăsaţi nebuloase în scară, că se face vid!”. Acestea sunt personajele singurei reviste românești de SF autentic: Restanțierii Spațiului.

Aceștia sunt urmăriți peste tot de maleficul Darth Ministrator, care îi somează mereu cu ”Plăteşte, mă, întreţinerea!” și din când în când îi spune lui Lică, unul din personaje: ”Lică! Sunt administratorul tău!”.

Restanțierii Spațiului trăiesc din mici furtișaguri, șterpelind becuri și baterii de chiuvetă din alte sisteme solare, dar ce rămâne constant la ei e că nu-și plătesc niciodată întreținerea. Sunt ajutați de alte personaje, de pe diverse alte planete, pentru că știu să întocmească dosare de debranșare de la căldură și repară instalațiile de pe stațiile orbitale, folosind doar un patent, niște sârmă spațială și scoci cosmic.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
7 mai 2015 12:05

Alte articole

Vezi mai mult