A venit iarna! Un studiu realizat pe 1.500 de urși arată că e bine să ai blană

Venirea iernii constituie întodeauna o provocare pentru umani, mai ales pentru cei care locuiesc în așa numitele „orașe”, cum ar fi Bucureștiul. În ajutorul lor vine un studiu realizat de Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Silvicultură, care spune că în această perioadă este bine să ai blană.

„Studiul a fost realizat între anii 2016 și 2019 deci putem spune că datele sunt recente. Am observat cu atenție un număr de 1500 de urși în habitatul lor natural, adică tomberonul. Cu această ocazie ne-a sărit în ochi că urșii nu dârdâie de frig, dimpotrivă”, spune profesorul Decebal Popescu, coordonatorul studiului.

Oamenii de știință recomandă celorlalți oameni, în baza observațiilor adunate, să-și lase blana să crească pe perioada iernii și să nu se mai epileze că nu face bine pentru organism. Totodată, tot din studierea urșilor s-a tras concluzia că e bine să mănânci foarte mult înainte de venirea iernii ca să faci un strat gros și insulator de grăsime prin care frigul nu trece așa ușor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

2 decembrie 2020 15:05
Citește mai mult despre: blana iarna ursi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult