Academia Suedeză sfidează din nou românii. Premiul Nobel pentru table nu s-a acordat nici anul acesta

Până când să fim cetăţeni de mâna a doua în Europa? Comitetul Nobel și Academia Suedeză refuză de aproape 100 de ani să le dea românilor ceea ce merită cu adevărat: un Nobel pentru table. Deși românii au insistat să li se facă dreptate, trimițând chiar și scrisori de amenințare, cererile au rămas fără niciun răspuns, și suedezii dau în continuare Nobelul pentru activități penibile, precum chimia, sau fizica.

Deşi am trimis preşedintelui Academiei un pachet de cafea, un cartuș de Kent şi un stilou cu peniţă de aur (nu orice căcat), cum se face, suedezii refuză să admită frumusețea și geniul din spatele jocului de table. Sunt nişte încuiaţi, care nu vor să recunoască infinita complexitate a acestui joc nobil, mult mai vechi decât şahul”, explică Decebal Popescu, președintele Federației Române de Table.

Experții spun că jocul de table este vast superior şahului, pentru că există o diferenţă fundamentală: pe lângă măiestrie, există factorul hazard, care înseamnă zarul, lucru care face ca orice drojdier cu bulan să aibă șanse reale în fața celui mai deștept savant, și chiar de asta se tem suedezii!

Scris de Ionut
7 octombrie 2017 08:10
Citește mai mult despre: nobel sah suedia table

Alte articole

Vezi mai mult