Acolo erau! Robotul românesc de pe Marte a găsit acolo milioane de ciorapi desperecheaţi

Robotul românesc Ingeniosity a făcut încă o descoperire epocală pe Marte ceea ce înseamnă că cele 100 de miliarde de dolari băgate în afacerea asta de Agenția Spațială Românească nu au fost în zadar. Mai mult, în urma ultimei descoperiri, România chiar ar putea ieși în profit din toată această afacere.

„Robotul românesc Ingeniosity ne-a furnizat o serie de coordonate din emisfera sudică a planetei Marte unde există milioane de ciorapi desperecheați. Am introdus câteva din imaginile primite de acolo în computere noastre și am găsit potriviri cu șosete dispărute de ani întregi de pe Pământ. În curând vom putea recupera o marte parte din ciorapii pierduți de omenire în ultimul secol”, a declarat entuziast vicepreședintele Agenției Spațiale, ing. Decebal Popescu.

Echipa de cercetare lucrează acum la modalitatea de transport a acestui important zăcământ înapoi pe pământ, respectiv la o soluție eficientă economic întrucât în mmomentul de față costurile de trimitere a unui pachet de pe Marte pe Terra se ridică la un miliard de dolari pe kilogram, fără taxele vamale.

Scris de Ef
3 februarie 2018 09:02
Citește mai mult despre: ciorapi Ingeniosity marte

Alte articole

Vezi mai mult