Un grup de mixt de nutriționiști și contabili a stabilit, în urma unui studiu care a durat un semestru fiscal, că un burger de la McDonald's este plin de substanțe nesănătoase și toxice, cele mai întâlnite fiind taxele. Astfel, deși în poză arată mult mai mare și mai frumos, în realitate un burger McD conține doar o chiflă, o chiftea și restul până la 300 de grame, taxe și impozite.

burger-mcdonalds-taxe.jpg

„Componentele burgerului nu sunt produse în România, ci sunt aduse aici din alte țări, mai civilizate, unde există populație capabilă să facă niște carne tocată standard și să crească o vacă. Transportul este taxat, benzina sau motorina folosite sunt 90% taxe, rovigneta costă, salariul tiristului este 70% taxe, la fel și salariile celor ce muncesc la restaurant, curentul și gazul sunt 50% taxe, accize și impozite, TVA-ul, mai e chiria locului, taxele la primărie și consiliul local și, la final, dacă mai iese ceva, impozit pe profit”, explică expertul contabil Decebal Popescu.

Conform nutriționiștilor, nu este normal pentru un adult să mănânce taxe, pentru că asta îngrașă, ca dovadă aparatul administrativ de stat, cel care se hrănește cu taxe, s-a îngrășat și s-a puturoșit peste limitele admise. „Tototată, mâncatul de taxe te face agresiv și prost, după cum ați văzut în nenumărate rânduri când ați fost la vreun ghișeu”. 

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Eftimie | Monday, 25.06.2018 07:36 IT & Știința

National Cinematografic