Dacă până acum se știa mai ales despre falsificarea din manualele de istorie de dinainte de 1989, iată că un adevărar și mai bulversant a ieșit recent la iveală. O manipulare cel puțin la fel de grosolană a avut loc în basmele românești, unde balaurii erau prezentați ca având trei capete, când de fapt doar erau îmbrăcați în celebrele treninguri cu trei dungi.

balaur_trening.jpg ”Firul epic din basme era cât se poate de simplu și autentic românesc”, povestește reputatul etnolog Decebal Popescu. ”Balaurul era mai avut și avea trening cu trei dungi, în timp ce Făt-Frumos era un sărac rupt în cur. Așa că Făt-Frumos se ducea peste balaur, dar nu ca să-i taie capul sau ceva, ci doar ca să-i fure treningul. Că ăsta e crezul românului atentic: dacă n-ai, fură! Nu muncă, ci furat, asta alege românul autentic.”

Cum însă acest lucru nu se potrivea cu naționalismul imbecil cultivat de comuniști, aceștia au modificat toate basmele românești, astfel încât Făt-Frumos să se transforme dintr-un hoț de treninguri într-un viteaz care taie capete de balaur. ”Și, apropo, balaurii nu scoteau flăcări pe gură, ci damf de șaorma cu usturoi și soc picant”, a adăugat reputatul etnolog.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Calin | Tuesday, 27.02.2018 16:44 IT & Știința

National Cinematografic