Adio, foamete! Savanţii români au obţinut primul chec care creşte la loc când îl tai

Primul chec care creşte la loc când îl tai ar putea ajunge pe rafturi anul viitor! O spun savanţii Institutului pentru Chec “Nelu Sturdza” din Oneşti, care au obţinut în laborator un produs de panificaţie regenerabil.

“Cunoscut momentan sub numele de cod TOPKEK 2014LEL, checul-minune are capacitatea de a se expanda în ritm de circa o felie pe oră, iar dacă îl tai în două obţii în mai puţin de o zi două checuri”, explică Decebal Popescu, cofetar şi biolog molecular.

“Este obţinut prin încrucişarea ADN-ului de chec cu cromozomi de râmă şi guşter, dar acest lucru nu îi afectează gustul decât în foarte mică măsură”, adaugă cercetătorul. “Mai precis, stafidele, din care nu am reuşit încă să scoatem aroma de guşter.”

Dacă obţine toate aprobările necesare, TOPKEK 2014LEL va putea fi oferit musafirilor la nesfârşit încă din primul trimestru al anului care urmează. “Dar să mâncaţi puţin, că nu ştim încă dacă nu creşte şi în burtă!”, a subliniat coordonatorul checului.

Îngrijoraţi, mulţi futurologi au atras atenţia că ineditul produs ar putea fi un prim pas spre „apocalipsa de chec”, un scenariu SF în care un chec scăpat de sub control înglobează planeta, făcând-o gustoasă, dar complet nelocuibilă.Times
New Roman este din nou pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora
19:00, pe Prima TV. Dacă ai ratat ediția specială dedicată votului de
duminică, urmărește-o în secțiunea Times New Roman TV.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

5 noiembrie 2014 12:45

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult