Adio, sucuri naturale! Din cauza defrișărilor excesive, arborele de E211 e pe cale de dispariție

Banalul E211 care se găsește în toate sucurile naturale de fructe și dau naturalețea excesivă a sucurilor ar putea dispărea în doar câțiva ani. Original din Peru, arborele de E211 este în pericol să dispară din cauza defrișărilor masive

Acesta a fost descoperi în 1711 de exploratorul portughez Ernesto Armando Giuso di Fruttifreschio, în timp ce căuta comoara lui Cortazar în zona izvoarelor Amazonului. În primul secol de la descoperire acesta a fost folosit mai mult pentru a condimenta cartofii, ceea ce explică de ce în acele vremuri lumea nu prea consuma nici cartofi nici sucuri naturale de fructe.

Rădăcina arborelului de E211 se culege vara, când e mai grasă și este pusă la uscat vreme de două luni. Apoi totul este pisat până se obține o pulbere albă, asemănătoare cu zahărul pudră. Defrișările masive din bazinul superior al Amazonului pun în pericol existența acestui copac, care nu crește decât în natură, el neputând fi replicat în captivitate, în livezi sau sere.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

30 martie 2017 16:03

Alte articole

Vezi mai mult