Adio, Windows! Caracalenii au produs Oltbuntu, o variantă de Linux scumpă şi care se strică imediat

Într-o încercare de a concura cu omniprezentul sistem de operare Windows, o companie caracaleană a dezvoltat o distribuţie de Linux care împrumută multe din trăsăturile acestuia. Potrivit comunicatului oficial de presă, Linuxul oltenesc Oltbuntu va costa mult şi se va defecta aproape instantaneu, exact ca şi rivalul de la Microsoft, fiind pentru prima dată când o variantă de Linux incorporează aceste facilităţi îndrăgite de majoritatea utilizatorilor.

“Ne mirăm că nimeni nu s-a gândit să porteze cele mai apreciate caracteristici ale unui sistem Windows”, declară Cătălin B., informaticianul caracalean care a inventat conceptul Oltbuntu. “Pe lângă preţul exagerat şi renumitele ‘ecrane albastre’, Oltbuntu are şi avantajul inerent sistemelor Linux: nu prea găseşti programe şi jocuri pentru el. În aceste condiţii, avem încredere că va fi un succes, pentru că foştii utilizatori de Windows se vor simţi ca acasă.”

Dacă Oltbuntu se va vinde conform aşteptărilor, caracalenii speră să încheie un parteneriat strategic cu mai mulţi hackeri obscuri din China care să transpună viruşi în Linux, pentru o experienţă completă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

15 iulie 2013 06:17

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult