Agenția spațială din Galați vrea să devieze un asteroid, ca să lovească Brăila

Inspiraţi de ultimul demers al americanilor, gălăţenii şi-au înfiinţat o Agenţie Spaţială şi au deja planuri mari! Din păcate, aceste planuri s-ar putea să nu-i „coafeze” pe locuitorii oraşului învecinat.

Pe scurt, în 2029, GASA (Galaţi Aeronautics and Space Administration) intenţionează să lanseze o rachetă cu scopul de a devia asteroidul 99942 Apophis astfel încât să se prăbuşească în Brăila.

„Asteroidul Apophis se va apropia foarte mult de Terra, implicit de Brăila, cândva în 2029. E un moment pe care nu trebuie să-l ratăm”, a declarat Gică „Armstrong” Anton, coordonatorul ambiţiosului proiect.

„Dacă loveşte Brăila, roca spaţială cu un diametru de circa 300 de metri ar putea produce un crater exact de dimensiunea Brăilei. Zici că-i făcut special”, adaugă expertul în spaţiologie asteroidiană.

Pe de altă parte, cea mai mică eroare de calcul ar putea azvârli piatra cosmică în direcţia Galaţiului, riscând să distrugă obiective importante, precum McDonald’sul, avertizează reprezentanţii GASA.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 noiembrie 2021 13:11

Alte articole

Vezi mai mult