Al doilea om vindecat de veganism cu un transplant experimental de ceafă de porc

Pentru a doua oară în istorie, o ceafă provenind de la un porc a fost transplantată în farfuria unui primitor vegan, iar operaţia a fost un succes, anunţă personalul cantinei de la etajul 14 din cadrul Spitalului Universitar din Capitală.

Spitalul a precizat că primitorul, un bărbat de 39 de ani, suferea de un veganism extrem de vocal şi ajunsese, în ultimele săptămâni, să îşi bată la cap toţi apropiaţii cu tot felul de predici sforăitoare pe care majoritatea oamenilor chiar nu au chef să le audă pentru că le place mai mult friptura decât etica. Preocupaţi, membrii familiei sale l-au dus la psihiatru, care a recunoscut că e depăşit de situaţie şi i-a îndrumat spre cantină.

„Neavând nicio opţiune terapeutică alternativă, a trebuit să recurgem la acest transplant experimental. Din fericire, organismul pacientului nu a respins ceafa de porc, iar 15 minute mai târziu deja vorbea liniştit cu familia despre jumările pe care au să le facă de Ignat.”

„Am ales porcul pentru că e foarte compatibil cu omul, puiul fiind foarte naşpa şi vita foarte scumpă”, explică chef Marcel Dorelescu, şeful echipei care a pregătit ceafa pentru transplant folosind un grătar electric profesional.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
25 octombrie 2023 15:44
Citește mai mult despre: ceafa transplant vegan

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult