Alertă! Peștele congelat riscă să dispară din cauza încălzirii oceanelor

Schimbările climatice la nivel planetar, cunoscute sub numele de „încălzire globală”, au efecte nebănuite asupra României. Metanul și dioxidul de carbon din atmosferă încălzesc planeta și oceanul planetar astfel încât peștele congelat, atât de popular în dieta românilor, a început să dispară.

„La noi în sat este un moșneag care spune că n-a mai prins pește congelat de mai bine de trei ani. Anul trecut a plecat în larg să prindă un pește congelat mare, legendar, l-a prins după o luptă aprigă în timpul unei furtuni nemaiîntâlnite. Dar, până l-a adus la țărm i l-au mâncat rechinii de Marea Neagră pe tot”, spun pescarii din portul Sulina. 

Situația este una îngrijorătoare întrucât peștii congelați sunt extrem de dificil de crescut în captivitate că nu se înmulțesc. „Am încercat în toate felurile, i-am pus unii peste alții, le-am dat mâncare, frunze, tot. Nimic, după câteva zile nu lasă femela icrele dar încep să se împută”, spune Decebal Popescu, director al Institutului de Cercetare a Peștelui Congelat din Mangalia.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

15 ianuarie 2019 13:00
Citește mai mult despre: incalzire globala peste congelat

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult