Angajaţii români, tot mai bine pregătiţi. Doar 3 din 4 mai plâng la interviu!

Bocetele şi sughiţurile din birourile de HR încep să devină istorie în ţara noastră, unde tot mai puţini candidaţi la joburi plâng la interviuri.

“Cheltuiam o groază de bani pe şerveţele, că 6-7 candidaţi îmi plâng în fiecare zi la interviu. Sunt unii care plâng direct de pe hol, înainte să intre, şi îi sperie pe candidaţii buni. Ăia au senzaţia că plâng pentru că li s-a comunicat salariul şi mulţi pleacă din cauza asta”, spune Graţiela, care lucrează în HR.

În loc să piardă timpul cu candidaţi nepregătiţi, angajatorii smart au folosit feature-ul Candidate Fitness de pe eJobs şi cheamă doar candidaţii siguri pe ei, cu experienţă reală exact pentru jobul respectiv, aşa că numărul şerveţelelor umezite cu lacrimi amare s-a redus drastic.

HR-iştii spun că scade drastic timpul de recrutare, că nu mai stai să scanezi mii de CV-uri depuse de candidaţii care aplică în serie: “Îţi vin doar cei relevanţi, care nici nu mai izbucnesc în lacrimi când îi întrebi ce skill-uri îi recomandă”, spune Graţiela.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

2 octombrie 2019 11:43
Citește mai mult despre: job

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult