Aşa ceva! Google lucrează la o femeie autonomă care merge singură la cumpărături

Gigantul american de IT a început testările cu un nou prototip de femeie-autonomă ce va putea merge singură la cumpărături și răscoli ore întregi printre haine fără să fie în stare să se decidă. Sistemul de operare neuronal este bazat pe Android 8.1, care se găsește și pe telefoanele mobile.

„Femeia autonomă are o serie de parametri în baza cărora se duce la cumpărături. Cel mai greu ne-a fost să creăm procesele aleatoare pentru stabilirea traiectoriei prin magazin și factorul logaritmic de indecizie care să-i permită să întrebe de 200 de ori pe zi «crezi că se potrivește mai bine asta? Sau cealaltă. Parcă cealaltă era mai bună. Nu-mi stă bine cu roșu»”, spune programatorul Dutch Chabal, de la divizia de robotică a Google.

Femeia autonomă a fost deja testată în mall-ul bucureștean Promenada în zona târgului de Crăciun și a fost detectată în timp ce se holba la patinoarul de pe acoperiş. Google studiază posibilitatea să-i construiască și doi copii-autonomi pe care să-i lase în zona de distracție cât face cumpărăturile.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

18 decembrie 2017 11:12

Alte articole

Vezi mai mult