Deşi se adună des pe la pişcotăreli şi “webminare”, aşa-zişii influenceri români habar ce înseamnă adevărata putere în online. Această putere a fost dovedită de un blogger, Decebal Popescu, care a scris ceva pe blog cu nişte cuvinte cheie atât de strategice că nevasta lui a dus imediat gunoiul.femeie_duce_gunoiul.jpg

Efectul a fost suprinzător, ca la orice viral adevărat: “Nu mă aşteptam să se ducă ea în locul meu. Mă aşteptam eventual să amâne dusul gunoiului, să-mi spună că pot să-l duc şi mâine. M-au sunat băieţii de la server că mi-a picat saitul. N-am văzut asemenea trafic în viaţa mea. Am avut un reach de 1 miliard de bărbaţi care îşi doreau să afle şi ei cum să facă”, explică Decebal Popescu.

Acum bloggerul e chemat să ţină conferinţe despre internet în toată ţara, chiar şi câte două pe zi, iar participanţii nu-i dau sucuri şi saleuri, cum e pe la conferinţele cu falşii influenceri. Oamenii chiar dau bani ca să înveţe ceva util, nu pentru că au pus botul la minciunile mascotelor din online-ul românesc.

“Pur şi simplu simt că se pricepe. În primul rând că n-are vrăjeală de-aia cu aşa-zişi termeni de specialitate, în spatele cărora se ascund incompetenţii. A, şi n-are nevoie de Powerpoint, pentru că îi merge mintea”, declară Marian Coltea, participant la conferinţa lui Decebal Popescu.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Wednesday, 25.05.2016 17:28 IT & Știința

National Cinematografic