Atacuri informatice la spitale. Hackerii au făcut să meargă cardurile de sănătate!

Mai multe spitale din România trec printr-un atac informatic fără precedent. Hackerii odioşi au intrat în sistem şi au rezolvat problemele cu cardul naţional de sănătate, care acum funcţionează perfect, spre disperara directorilor de spital şi a medicilor, care nu mai pot deconta servicii medicale fictive.

Ce e mai grav e că hackerii au reparat şi reţetele electronice, aşa că acum medicamentele ar putea ajunge direct la pacienţii care au nevoie de ele, şi nu la traficanţii de medicamente. Medicii sunt panicaţi că aceste lucruri s-ar putea permanentiza şi solicită sprijinul SRI, ca să-i prindă pe hackeri şi să-i interneze vreo 2 zile într-un spital românesc, de unde n-ai cum să scapi viu.

Medicii se tem că hackerii ar putea prelua controlul asupra camerelor video din spitale: “Dacă înregistrează când cerem şpagă de la pacienţi ca să-i operăm? Ăştia trebuie opriţi, distrug sistemul de sănătate”, a declarat un chirurg, dar doar după ce reporterii i-au băgat 500 de lei în buzunarul de la piept.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
20 iunie 2019 15:47
Citește mai mult despre: hacker

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult