Căldura e din ce în ce mai puternică, iar experţii ne recomandă să ne protejăm dacă trebuie neapărat să ieşim din casă! Potrivit unui studiu al Universităţii din Irkuţk, cu până la 74% mai eficient decât crema solară este statul în congelator.

om_sta_in_congelator_canicula.jpg
Astfel, savanţii ne recomandă să golim lăzile frigorifice de cărnuri şi legume îngheţate şi să ne tolănim înăuntru, măcar preţ de o oră-două, înainte să plecăm la serviciu.

"E o metodă simplă de a preveni efectele negative ale caniculei. Orice om are un congelator în casă. Doar 2 ore petrecute la gheaţă scad temperatura corpului suficient de mult cât să putem merge câteva ore pe stradă, în toiul verii, fără să ne mai insolăm", declară Vasili Huisladki, cercetător rus.

"Să nu exagerăm, totuşi, şi să nu ne apucăm să dormim în congelator, pentru că nu face bine la ten. Îi dă o tentă albăstruie, dezagreabilă", adaugă Huisladki.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Wednesday, 22.06.2016 15:02 IT & Știința

National Cinematografic