Atenţie, turişti: Marea Neagră ar putea da pe afară! Bosforul s-a înfundat cu chiştoace

Dacă vă petreceţi vacanţa la mare şi observaţi o creştere bruscă a nivelului apei, fugiţi! Potrivit autorităţilor navale din Turcia, strâmtoarea Bosfor s-ar fi înfundat recent cu chiştoace şi PET-uri provenite, în cea mai mare parte, de pe litoralul românesc.

“Dopul de chiştoace din Bosfor ameninţă nu doar traficul maritim, ci şi numeroase aşezări umane, pentru că apa Mării Negre nu mai are încotro să se scurgă şi s-ar putea revărsa în orice clipă”, a declarat Murat Ortadoğu, braconier de calcani. “Dacă aş fi turist la Mamaia, m-aş refugia de urgenţă în munţii Dobrogei!”

În speranţa că vor putea remedia situaţia, uzina de Mr. Muscolo din Istanbul a deversat deja în Bosfor câteva tone din substanţa puternic corozivă. “Degeaba. Cantitatea de mucuri e atât de mare încât va fi nevoie de un şarpe uriaş pentru desfundat. 4000 de instalatori marini se îndreaptă spre locul intervenţiei”, a transmis preşedintele Erdoğan, încheind cu o aluzie fină la metehnele turiştilor români. “Ce dracu, sunteţi ţărani? Strângeţi-le şi voi într-un pahar de plastic şi puneţi-le la coş, în p*** mea.”

Pe lângă chiştoace, un alt factor în formarea dopului-gigant din Bosfor ar putea fi şi smocul de păr pierdut recent de Remus Cernea într-o operaţiune de salvare a delfinilor, spun paznicii farului de la Mangalia.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

25 iulie 2015 13:07

Alte articole

Vezi mai mult