Au apărut IT-iştii cocalari, care umblă cu un blockchain gros de aur la gât

Odată cu salariile generoase din sectorul IT și cererea imensă de pe piața muncii au apărut și numeroși angajați în domeniu care nu sunt chiar cei mai deștepți din curtea școlii. Specialiștii cu vechime din meserie ne recomandă să fim atenți la IT-iștii cocalari, genul ăla de oameni care se laudă cu salariul pe Reddit.

„Poți să recunoști ușor un IT-ist cocalar, e genul ăla de băiat care umblă cu un blockchain gros de aur la gât de care are atârnat un fork de neam prost. Nu zic că e urât să ai un blockchain, dar ideea e să fie discret și de bun gust, să se asorteze un pic cu platforma“, explică un programator de la .msg systems Romania.

Dealtfel, cei de la .msg spun că au identificat și alte comportamente specifice cocalarilor din IT, care pot fi utile pentru a-i înțelege și integra mai bine în societate.

„Noi ținem le mediul de lucru, așa că suntem atenți la programatorii cocalari care dau tastatura tare ca să audă vecinii lor că ei fac work from home de oameni inteligenți, nu ca enervanții ăia pentru care work from home înseamnă să dea toată ziua cu bormașina.“

„În plus, mulți dintre ei se mândresc că și-au cumpărat deja niște crypto în care să fie îngropați la bătrânețe, deși majoritatea nu au nici 30 de ani“, detaliază cei de la .msg.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

5 mai 2022 18:09
Citește mai mult despre: cocalar programator

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult