Au ceva cu noi! Românul Ion Litiu n-a primit Nobelul pentru bateriile care-i poartă numele

Străinii continuă să ne sfideze! Premiul Nobel pentru Chimie a fost acordat anul acesta unor savanţi care chipurile ar fi dezvoltat bateriile Litiu-Ion, numite aşa după marele Ion Litiu, din Liteşti, Gorj, un geniu al microelectricităţii. Cu toate acestea, Ion Litiu nu este printre laureaţi!

“E a nu ştim câta oară când Comitetul Nobel îşi bate joc de români! Suntem vârful de lance al cercetării pe plan mondial şi ni se fură invenţii pe bandă rulantă, că aşa suntem noi, darnici cu oaspeţii! Şi când vine vorba de recunoscut meritele, alţii sunt băgaţi în faţă!”, spune Decebal Popescu, savant molecular.

A descoperit în timp ce mergea cu oile pe câmp că în anumite zone ceasul îi mergea mai repede. Aşa a fost descoperit Litiul, elementul chimic care poartă numele lui Ion Litiu. Aplicaţiile acestui miraculos element, găsit doar în ţara noastră, sunt infinite. Absolut toate trotinetele, dronele, vibratoarele sau radarele militare au în componenţa lor baterii Litiu Ion, sau Ion Litiu.

Deşi se îmbuibă pe resursele noastre, iată că străinii n-au nici măcar bunul simţ să ne recunoască valoarea: “Nu e vorba de bani, acei 800.000 de euro sunt un nimic pentru noi românii. Noi dăm atâta pe un rând de borduri într-o comună. E vorba de principiu”, spune Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
9 octombrie 2019 14:09
Citește mai mult despre: nobel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult