Avertisment NASA! Dacă pământul se opreşte brusc, dăm toţi cu capul de ecran

Vicepreședintele NASA, col. Joe Haldeman, a prefațat astăzi într-o conferință de presă susținută la baza Stanley Robinson pericolele la care rasa umană se expune în cazul unei opriri bruște a pământului. „După cum știți Pământul se deplasează cu o viteză legală prin sistem, 30 de km/s, dar chiar și la această viteză există o serie de riscuri. Nu știi când îți taie un asteroid fața și trebuie să frânăm brusc iar în acest caz ne vom trezi cu toții că dăm cu nasul în telefon sau în ecranul calculatorului”, a declarat col. Haldeman.

Avertismentul său a fost confirmat și de alte agenții spațiale. Șeful agenției chineze, tovarășul Liu Cixin, a confirmat și el pericolele, explicând că situația e complicată întrucât nu avem sisteme ABS pe pământ, omenirea bazându-se efectiv pe un singur airbag. „Din păcate, din cauza industrializării forțate, în special a imperialiștilor americani, airbagul începe să se găurească, mai ales în exterior, unde e vopsit cu ozon”, spune acesta.

De cealaltă parte însă, rușii de la Roscosmos nu sunt atât de îngrijorați, spunând că la asemenea viteză putem sări oricând afară și să ne rostogolim un pic pe iarbă. „Recomandăm cetățenilor Federației să bea vodcă din recipiente cu gura mare, ulcioare sau halbe, pentru că dacă frânăm brusc riscă să dea cu dinții în gâtul sticlei. Bine, e fain să bei când îți sângerează gingiile, că intră alcoolul mai repede în organism, dar important e să ne ținem mai bine pe picioare, deoarece este foarte dificil să bei când ești cu nasul în iarbă”, a precizat șeful Roscosmos, Boris Strugațki.

Scris de Ef
8 noiembrie 2018 10:11
Citește mai mult despre: ecran frana NASA

Alte articole

Vezi mai mult