Azi e echinocțiul, ziua în care bugetarii dorm 8 ore acasă și 8 ore la birou

România trece astăzi prin Echinocțiul de Primăvară, ziua în care în mod tradițional bugetarii țării dorm opt ore acasă și opt ore la birou. Practic, azi ziua e egală cu noaptea pentru puturoșii din spatele ghișeelor. De obicei echinocțiul de primăvară e pe 21 sau chiar 22 martie. Anul acesta echinocțiul a venit cu o zi mai devreme, spre disperarea bugetarilor, care sperau să facă punte măcar vineri, dacă nu și joi, cu ocazia acestui eveniment cosmic.

”Desigur, puntea nu însemna că am fi chiulit, pentru că noi am fi recuperat orele acelea de muncă în altă perioadă”, spune Robert Acrișor, șef direcție în comisia de Urbanism București. Bugetarii spun însă că de anul viitor astronomia revine la normal și luna martie va fi din nou prilejul unor echinocții liniștite, alături de familii, însă bineînțeles cu zilele plătite corespunzător, așa cum prevede legea.

După ceremonia marcării echinocțiului, care implică o cafea de o oră cu colegii, bugetarii se îndreaptă către birouri, unde își aranjează frumos perna, pornesc niște muzică relaxantă și se cufudă într-un somn odihnitor, tulburat ocazional de câte un idiot de contribuabil, care e însă repezit cu fraze tip: ”nu la mine”, ”mergeți la ghișeul șase”, sau ”copia după actul de divorț unde este?”, indiferent de solicitare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
20 martie 2024 12:40
Citește mai mult despre: echinocțiu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult