Fără cicăleala femeilor, probabil n-am fi devenit bipezi nici până acum. Cel puțin așa susțin oamenii de știință români, care au descoperit că primele tentative ale actualului  homo sapiens de a sta în două picioare au venit din cauza gurii femeilor. Dacă acum bărbații stau într-un picior ca să demonstreze că nu sunt beți, acum câteva milioane de ani situația era cu totul alta.

om_preistoric_beat.jpg Sătul să tot audă de la parteneră ”Bețivule, iarăși te-ai făcut maimuță? Nu ți-e rușine?”, unul dintre strămoșii noștri a răbufnit: ”Uite, pot să stau în două picioare, nu sunt beat!” Și încercarea de a-i arăta partenerei că nu e beat este adevăratul motiv pentru care am devenit bipezi, nu pentru că aveam nevoie de mâini ca să vânăm mai eficient sau ca să vedem mai bine din iarba înaltă din savana africană, cum eronat au susținut anumiți oameni de știință.

Femeile, în schimb, au devenit bipede mult mai târziu și din cu totul alte motive. Ele s-au ridicat în două picioare ca să-i pălmuiască pe bărbații care nu recunoșteau că au băut până târziu și spuneau că au stat la vânătoare. ”Nesimțitule, la vânătoare până la ora asta? Și mirosul ăsta de unde e?”, izbucneau femeile în timp ce-și pălmuiau partenerii de viață.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Friday, 31.07.2015 15:23 IT & Știința

National Cinematografic