Bucureştiul Smart. În Piaţa Universităţii va fi organizată prima horă cu roboţi

Capitala României ar putea deveni primul oraș cu adevărat smart din Europa după ce Primăria în colaborare cu ARCUB și Facultatea de Automatizări va organiza un festival folcloric destinat exclusiv roboților. Organizat în premieră, punctul principal de atracție va fi seara de gală, în care se va organiza o horă strămoșească de roboți.

„Am programat 174 de roboți să facă hora folosind un algoritm complex pentru crearea căruia ne-am consultat cu muzee specializate, cum ar fi cel al Satului și al Țăranului Român, precum și cu Institutul de Etnografie și Folclor de pe lângă Academia Română. O horă perfectă presupune o sincronizare între cei care se bagă înăuntru și cei care ies afară în mod armonios, ca să nu sucești mâinile participanților, lucru extrem de greu de realizat chiar și pentru oameni”, explică Anton Dragoș, studentul care a realizat programul. 

Odată reușită hora de roboți, tânărul spune că se va orienta în continuare spre tehnologii de tip AI, fiind convins că va obține un job în domeniu, la Arnia Software. „După ce vom antrena roboții în obiceiurile strămoșești ale horei, sămănatului, doinitului și culesului, putem să-i alergăm pe cai și să-i luăm cu arcanul la oase, să facem în sfârșit o armată profesionistă de roboți”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 aprilie 2019 12:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult