Camerele cu recunoaștere facială sunt inutile. Cei mai mulți șoferi conduc cu curul

Mult trâmbițatele camere cu recunoaștere facială amplasate pe șoselele din România sunt din start ineficiente, susțin experții, care spun că orium cei mai mulți șoferi conduc cu curul, nu cu capul. Ei spun că cei care au gândit proiectul probabil l-au gândit tot cu curul, fiind și ei tot șoferi.

”Dacă te uiți un pic la șoferii din România, inclusiv în poza din permis au o față de cur, deci la ce să te aștepți?”, susține Decebal Popescu, expert în fizionomie rutieră. El precizează că un șofer care conduce cu curul e oricum ușor de recunoscut: e primul care claxonează când se face verde, e ăla care când se înscrie intră cu jumătate de mașină pe bandă și are înfipt știftul ăla în locul centurii, ca să nu-i facă bip când circulă fără ea.

Ideal ar fi ca noile camere să recunoască numerele de înmatriculare și toți șoferii cu număr de Prahova sau Teleorman să fie trași pe dreapta, că au permisul luat cu șpagă. BMW-urile X6 trebuie confiscate pe loc, că n-are niciunul actele în regulă, spune Decebal Popescu. Multe camere din cele montate s-au defectat deja, pentru că nici sistemele electronice nu rezistă la atâta botox cât vezi în trafic în România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
4 ianuarie 2023 13:00
Citește mai mult despre: camere circulație poliție șoferi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult