România a primit o felicitare oficială din partea Greenpeace dar și a altor organizații de mediu pentru eforturile depuse în privință păstrării biodiversității naturale în spații urbane. Asta după ce revista Nature a confirmat un studiu conform căruia în centrul Bucureștiului trăiesc nu mai puțin de 500 de specii diferite de șobolani. 

sobolani_bucuresti.jpg

„Au fost descoperite și redescoperite specii despre care se credea că sunt dispărute de mult. Un exemplu este șobolanul cu barbă, sau șobourul, ce poate fi văzut și pe stema Moldovei, șobolan care a fost vânat până la extinție în secolul XVII pentru blana de mare preț”, spune Adrian Cremene, cercetător de la Muzeul de Științe ale Naturii București.

Pe lângă mamifere, centrul Capitalei găzduiește și numeroase specii de gândaci precum și cel puțin patru familii diferite de țânțari care transportă malaria. Autoritățile au început deja demersurile pentru declararea zonei rezervație naturală, ceea ce ar opri construcțiile în zonă sau măcar renovarea tencuielilor. 


beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 23.05.2019 18:17 IT & Știința

National Cinematografic