Campioni la biodiversitate. În centrul Capitalei trăiesc 500 de specii de şobolani

România a primit o felicitare oficială din partea Greenpeace dar și a altor organizații de mediu pentru eforturile depuse în privință păstrării biodiversității naturale în spații urbane. Asta după ce revista Nature a confirmat un studiu conform căruia în centrul Bucureștiului trăiesc nu mai puțin de 500 de specii diferite de șobolani. 

„Au fost descoperite și redescoperite specii despre care se credea că sunt dispărute de mult. Un exemplu este șobolanul cu barbă, sau șobourul, ce poate fi văzut și pe stema Moldovei, șobolan care a fost vânat până la extinție în secolul XVII pentru blana de mare preț”, spune Adrian Cremene, cercetător de la Muzeul de Științe ale Naturii București.

Pe lângă mamifere, centrul Capitalei găzduiește și numeroase specii de gândaci precum și cel puțin patru familii diferite de țânțari care transportă malaria. Autoritățile au început deja demersurile pentru declararea zonei rezervație naturală, ceea ce ar opri construcțiile în zonă sau măcar renovarea tencuielilor. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

23 mai 2019 16:17
Citește mai mult despre: şobolani

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult