Campioni la reciclat! Românii transformă anual 1 miliard de tone de prune în țuică

Cine spunea că românii sunt la ani lumină față de țările europene la capitolul reciclare s-a înșelat amarnic, după cum arată un studiu efectuat recent în țara noastră. Conform acestuia, în fiecare an, în loc să fie aruncate sau mâncate proaspete, cum le-a lăsat natura, 1 miliard de tone de prune intră într-un proces de reciclare pentru a deveni țuică.

„Românii sunt de departe cei mai conștiincioși din Europa când vine vorba de reciclarea prunelor. Aceștia folosesc instalații ultramoderne din cupru, capabile să transforme miraculos prunele într-un lichid numit țuică”, spune renumitul sociolog Decebal Popescu. „Ei nu se limitează, însă, doar la țuică: au recipiente speciale dedicate colectării selective, pentru caise, corcodușe, hârtie, sticlă sau plastic, din care de asemenea fac țuică”, explică acesta.

Din păcate, procesul este complet nefolositor. „Este drept că mai toate lucrurile pot fi transformate de români în țuică, dar, din păcate, aceasta este transformată mai departe în urină, care este deversată, de cele mai multe ori, pe ziduri și garduri. Dar sunt sigur că românii vor găsi și o metodă de a transforma urina în țuică”, a mai adăugat Decebal Popescu.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

11 ianuarie 2019 17:27
Citește mai mult despre: Reciclare tuica

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult