Disperare în Caracal la ferma de iepuri. Şi anul acesta speranţele caracalenilor de a obţine profit din vânzarea ouălor de Paşti au fost spulberate. Specialiştii caracaleni nu-şi explică de ce iepurii nu fac ouă şi vor să obţină de la Guvern fonduri suplimentare pentru cercetarea cauzelor.ferma_iepuri_caracal.jpg

Caracalenii bănuiesc cam care ar fi cauza: “Iepurii sunt hrăniţi doar cu pepeni, singurul lucru care creşte în sudul Olteniei. Pepenele nu conţine suficient calciu şi de-asta iepurii nu pot forma ouăle. Le dăm suplimente şi calciu efervescent, dar până acum n-am reuşit decât să le întărim dinţii şi mulţi iepuri au ros cuştile de metal şi au evadat”, spune Cătălin B., directorul fermei de iepuri din Caracal.

În fermă sunt între 50.000 şi 500.000 de iepuri, aceştia fiind imposibil de numărat. Deşi funcţionează de 10 ani, pe poarta fermei n-a ieşit încă niciun ou. Surse din Caracal acuză şi unele cazuri de corupţie la ferma de iepuri. În fiecare an se cumpără tone de vopsea de ouă, sub pretextul că ferma va vinde direct ouă vopsite pentru Paşte.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Ionut | Tuesday, 26.04.2016 15:52 IT & Știința

National Cinematografic