Caracal. Ferma de iepuri din localitate a pierdut şi anul ăsta contractul pentru ouă de Paşti

Disperare în Caracal la ferma de iepuri. Şi anul acesta speranţele caracalenilor de a obţine profit din vânzarea ouălor de Paşti au fost spulberate. Specialiştii caracaleni nu-şi explică de ce iepurii nu fac ouă şi vor să obţină de la Guvern fonduri suplimentare pentru cercetarea cauzelor.

Caracalenii bănuiesc cam care ar fi cauza: “Iepurii sunt hrăniţi doar cu pepeni, singurul lucru care creşte în sudul Olteniei. Pepenele nu conţine suficient calciu şi de-asta iepurii nu pot forma ouăle. Le dăm suplimente şi calciu efervescent, dar până acum n-am reuşit decât să le întărim dinţii şi mulţi iepuri au ros cuştile de metal şi au evadat”, spune Cătălin B., directorul fermei de iepuri din Caracal.

În fermă sunt între 50.000 şi 500.000 de iepuri, aceştia fiind imposibil de numărat. Deşi funcţionează de 10 ani, pe poarta fermei n-a ieşit încă niciun ou. Surse din Caracal acuză şi unele cazuri de corupţie la ferma de iepuri. În fiecare an se cumpără tone de vopsea de ouă, sub pretextul că ferma va vinde direct ouă vopsite pentru Paşte.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
26 aprilie 2016 13:52
Citește mai mult despre: caracal iepuri oua Paste

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult