Situația de la reactorul nuclear de la Cernavodă este mult mai gravă decât au lăsat de înțeles autoritățile. Instalatorul chemat să rezolve problema a avertizat, încă de la începutul lucrărilor, că “cine a lucrat aici n-a fost meșter bun” și că este nevoie de lucrări ample de mentenanță.

instalator cernavoda.jpg

„Am băgat pe țeavă trei pliculețe întregi de mister Muscolo, am dat și cu apă clocotită, și cu sare, am băgat și două linguri de Axion, nimic! Trebuie să băgăm șarpele și să tragem mizeria că sigur e ceva urât, au aruncat zațul de cafea înăuntru sau ceva de genul ăsta”, a declarat Marcel Constantin, unul din puținii instalatori de centrale nucleare care încă n-a emigrat din țară, în Italia, unde sunt salarii mult mai mari.

Acesta spune că i-a rugat de nenumărate ori pe muncitorii de la centrală să nu mai arunce hârtia igienică în veceu că se înfundă și că a pus afișe peste tot dar acestea au fost ignorate. „Trebuie cumpărate coturi noi și fitinguri, aveți idee cât costă un metru de pexal pentru centrale atomice? Dublu față de unul obișnuit”.


We know both the art of matching people and the science of technology.

Staffing done right: +250 tech specialists and a 95% retention rate. See our current job openings!

Scris de Eftimie | Thursday, 29.03.2018 14:29 IT & Știința

National Cinematografic