Lupta împotriva dezinformării şi a fonfleurilor manipulatoare e pe punctul de a fi câştigată! Un tânăr IT-ist din Tecuci a creat o aplicaţie care, odată instalată, blochează toate ştirile în al căror titlu se găsesc alăturate cuvintele “autostradă” şi “România”.

fake_news_aplicatie_autostrada.jpg

Mai mult decât atât, plug-inul ingenios vizează şi alte sintagme care ar putea indica o minciună grosolană, de exemplu “metrou în Drumul Taberei” sau “Liviu Dragnea susţine că”.

“Fenomenul ‘fake news’ a luat o amploare fără precedent în ultimii ani. Sigur, mulţi dintre noi au oareşce discernământ, dar cineva trebuie să se gândească şi la conaţionalii noştri mai naivi. Dacă, Doamne fereşte, încep să creadă că în 2020 vom face 6 ore din Bucureşti până la Nădlac? Chiar ne dorim să avem, peste doar câţiva ani, mii de români cu inima frântă?”, explică Mugur Florică, inginerul care a conceput filtrul.

În replică la iniţiativa programatorului tecucean, Liviu Dragnea ar fi declarat că [CONŢINUT BLOCAT: NEADEVĂRURI EVIDENTE].Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 20.02.2017 18:27 IT & Știința

National Cinematografic