Cu o duritate de 11 pe scara Mohs, practic mai tari decât diamantul, caramelele cu lapte din perioada comunistă au fost considerate multă vreme cea mai dură formă a materiei existentă în Univers.

laborator_caramele.jpg
Astăzi, cercetătorii Universităţii de Dulciuri şi Fizică Avansată din Tecuci au anunţat descoperirea unui material chiar mai dur decât caramelele din comunism - obţinut printr-un anevoios procedeu de rafinare, purificare şi întărire.

"Am găsit în cămară o cutie de caramele din 1982 şi mi-am dat seama câte aplicaţii ar putea un material de o asemenea duritate. Practic, am extras din caramele moleculele în care îţi rupeai dinţii şi, folosind nano-roboţi, am cimentat spaţiul dintre acestea cu un fel de beton microscopic. Rezultatul - nişte super-caramele în care nu-ţi rupi doar dinţii, îţi rupi craniul cu totul", explică Geani Tudorache, cercetător.

Compusul astfel obţinut poate fi folosit la măcinarea diamantelor pentru făina de diamante, materie primă pentru savuroasa pâine de miliardari.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Wednesday, 19.02.2020 03:04 IT & Știința

National Cinematografic