Cercetătorii au obţinut un soi de porumb modificat genetic să se apere singur de ţigani

Sfântul Graal al agronomiei e pe punctul de a fi atins de savanţii români! Institutul pentru Cereale “Ciprian Porumbescu” din Bolintin-Vale a declarat că va sădi curând un lot experimental de porumb modificat genetic, capabil să se apere singur de hoţi dându-le o mamă de bătaie.

Potrivit cercetătorilor, tulpina porumbului modificat genetic e prevăzută cu două braţe vânjoase, capabile să lupte pe viaţă şi pe moarte cu orice intrus dornic să fure preţioşii coceni. “Mai mult decât atât, porumbul modificat genetic poate să arunce cu pietre după oricine se apropie de lan, indiferent că e o şatră pusă pe prădat sau doar un şofer care a tras pe dreapta să-şi facă nevoile.”

Deşi a fost lăudată în întreaga Europă, invenţia agronomilor bolintineni nu e chiar revoluţionară, spun cercetătorii mai în vârstă. În urmă cu câteva zeci de ani, un institut japonez a obţinut prin modificare genetică un soi de orez care ştie judo, însă acesta nu a fost niciodată adoptat pe scară largă pentru că provoca indigestii.

4 octombrie 2014 09:10
Citește mai mult despre: porumb tigani

Alte articole

Vezi mai mult