Cercetătorii britanici: 90% din infracţiunile din Bucureşti au loc lângă un Mega Image

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători britanici, vasta majoritate a infracţiunilor şi manţogăriilor au loc în preajma unui magazin Mega-Image, datorită frecvenţei uriaşe a magazinelor în peisajul urban al Capitalei.

Cercetătorii arată că analizând criminalistic o mare varietate de infracţiuni, a rezultat un fenomen îngrijorător. Toate declaraţiile martorilor începeau cu „Eram lângă Mega Image de la…”, sau „victima tocmai ieşea dintr-un Mega Image, când…”

Studiul demonstrează că orice furt, spargere, viol sau crimă are loc la cel mult 100 de metri distanţă de un Mega Image.

„Nu ştim dacă e vorba de geniul celui care decide amplasarea magazinelor, sau de obiceiurile infacţionale ale românilor, însă sub nicio formă nu poate fi vorba de o coincidenţă”, declară Michael Clepton, cercetători britanic.

Cercetătorii au mai descoperit însă şi un aspect pozitiv: poliţiştii vin extrem de repede la locul faptei, pentru că de obicei sunt chiar în Mega Image.

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

Scris de Ionut
25 noiembrie 2013 11:11

Alte articole

Vezi mai mult