Cercetătorii britanici au descoperit că ignoranţa nu este o binecuvântare, ci semn al prostiei

Oamenii ignoranţi nu sunt mai fericiţi, cum greşit suţinea inclusiv o celebră doctrină religioasă, sunt de părere cercetătorii britanici. Reputaţii oameni de ştiinţă spun că ignoranţa e semn al prostiei, nicidecum sursă de fericire. Asta după ce au analizat la microscop, comparativ, creierele persoanelor ignorante şi ale celor care îşi folosesc intelectul.

„Ignoranţii se chinuie”, e verdictul dincolo de orice dubiu al britanicilor. „Ei speră într-o viaţă de apoi tocmai pentru că sunt conştienţi că cea actuală nu le poate oferi nimic. Desigur, dacă definim fericirea drept dat găuri cu bormaşina în timp ce asculţi manele la căşti sau lăsat tone de gunoaie după ce faci un grătar la iarbă verde, atunci da, se poate spune despre ignoranţi că sunt fericiţi. Altminteri, nu!”

În schimb, o persoană care îşi foloseşte intelectul este mult mai îndreptăţită să pretindă că este fericită. „Una e să afli că timpul şi spaţiul sunt relative, sau că separarea Unului de Multiplu eşuează prin dubla insinuare a unui principiu katabatic al Unului în Multiplu, respectiv al unui principiu anabatic al Multiplului în Unu, şi cu totul altceva să descoperi că un anume hypermarket are promoţie la tigăi. Parcă nu e totuna”, cred cercetătorii britanici.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
30 august 2013 22:08

Alte articole

Vezi mai mult